Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2007 11:52 - Операция "РАЙБЕР"
Автор: alison Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5282 Коментари: 12 Гласове:
1

Последна промяна: 05.09.2007 12:10


Новият ми постинг е посветен на отношенията между две поколения жени.
Това е тема ,така стара,стара ;тема така изтъркана ...но защо ли съм си мислела ,че нещата се случват само на мен,на моята дъщеря,на моето семейство!?
Оказва се ,че методите и приьомите на почти всички бъдещи или реализирани вече,свекърви са до болка скучни и изтъркани!?
Тук ,гордо ще заема позицията на снаха и майка на снаха.Което не ме освобождава от, също така, гордата позиция на момчешка майка и свекърва!?
И така:като в "Междузвезди войни,започвам сериите отзад -напред.
Имам щастливо омъжена дъщеря.зет ми и сватовете -прекрасни ,възпитани хора;апартаментът бе прехвърлен на зет ми още преди венчавката ...родителите на зет ми живеят в близко до града село,пенсионирани ,работливи хора,снабдяват младото семейство с провизии ,оказват помощ за отглеждането на внучето,когато се наложи....изобщо :"цветя и рози".
На фона на тази идилия как да обръщаш внимание на разни дреболии!?
Например:в целия апартамент никъде,АБСОЛЮТНО , не се забиват пирони,закачалки ,не се поставят райбери и ключалки....!?
"Не обръщай внимание,не прави проблем"-уча дъщеря си ...Но не, аз живея там -аз живея в друг град и ходя там за ден-два -седмица ,само на гости....Това ,че тоалетната е едно адски неспокойно място ,където всеки може да те свари неглиже...Това ,че подарените от сватбата картини и с труд избродираната "Сикстинска мадона",лично от детето ми ,през трудната й бременност,стоят подпрени до стените---малък проблем !...Но тъй като ,любимата ми сватя, отдавна е забравила ,що е младост и секс;тя винаги ,когато идва в града (,естествено сутрин рано и носи разни неща ,)...естествено ,външната врата се заключва ,естествено тя си има ,жената ,ключ...съвсем ,естествено и свойски си влиза във всички стаи ,мило събужда хората...
Един слънчев и обещаващ спокойствие ден,аз посъветвах дъщеря ми да купи 2(два,само)райбера.
Речено-сторено!
Даже ,зет ми успя да ги сложи...
На сватята, някак си, й убягна този акт на намеса в първия момент(защото и двете бяхме там около дечицата,кръжахме с любов...)
Не е възможно да опиша с думи ,какво се случи ,когато се опита да влезе в спалнята да си търси някакви адски нужни неща!!!!!!!
Тази кротка ,мила женица(зодия"лъв"обаче)нададе кански рев:"Как е възможно "...и т. н.
В първите моменти не осъзна откъде идва предателството и стреляше напосоки , но бързо се ориентира правилно и се обърна със следните думи към мен:
"Лили,как е възможно !?Как ще живеят отсега нататък нашите деца!?В нашето семейство НИКОГА не е имало РАЙБЕРИ!?....Не,не аз ,просто не знам как моят син ще живее от сега нататък с такова дребнаво момиче(това е моето дете!!!),как си я възпитала не знам ,ти си толкова добра жена ,но тя е малко странничка...Кой й даде тоя акъл-РАЙБЕРИ!!!!До сега толкова спокойничко си живееха,боже,какво стана !?....Не,аз сериозно се замислям какво ще излезе от това семейство ,щом си нямаме никакво доверие....Горкият ми Славчо!...."-------и все от тоя род ,сърцераздирателни слова....ми наговори тя.
А аз-явната виновничка -смело стоях насреща й и я успокоявах:нещо от рода на "нека младите да си решават как ще живеят;успокой се ,нали тая къща ти им я даде -нека да се устроят както им харесва....;забрави ли младостта си -че и вие с Христо сте искали малко да се усамотявате понякога,ето и детенце расте ,нищо ,че ще има райбери и това понякога е полезно."...дъра-бъра,изпратихме си я със силно душевно сътресение на село....
И се заехме да ЗАКОВЕМ 3(три,точно)ПИРОНА В СТЕНИТЕ ,ЗА ДА ЗАКАЧИМ ПОНЕ КАРТИНИТЕ ОТ СВАТБАТА И ГОБЛЕНА...
Така де,станалото -вече станало!"Отиде коня в ряката"!
..............................................
Искам да кажа ,че от тогава минаха още години и сега имаме още едно внученце ...Животът е прекрасен...Дори и сватът Христо, се  престраши да сложи ключалка   в тоалетната на вилата в село!
Обаче ,като се върнем една серия назад във времето ,ще видим....
....как моята свекърва ,влиза заедно с райбера в спалнята ни ,за да ни пита каква закуска да ни приготви!!!!
А ние ,с любимия правехме утриина "гимнастика"точно!!!!
И това се случи, не в нейната къща;Не беше и нашата!!!!
Това се случи в къщата на моите родители ,където цялата рода се бяхме събрали по някакъв повод- да празнуваме нещо....помня ли вече, какво!?
НО КАК ИЗХВЪРЧА РАЙБЕРА  И КАК Я НАРУГА СИНЪТ Й ---ПОМНЯ!!!!!
...............................
Нали ви казах -имам по-малък от дъщерята син.
Е,познайте каква възпитана и добра свекърва съм!Много се старая ,дано не сбъркам нещо ,дори без да искам!!!!
Знам колко лесно е да стана смешна , а дори да си навлека омразата на едно ,уж "чуждо"дете-снаха ми...
ВНИМАВАМ.
Внимавайте и вие!
.....
Обещавам да си поправя правописа довечера(в късна доба)....може би.


Тагове:   операция,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. arlina - alison, много целувки от мен! И не се ...
05.09.2007 12:20
alison, много целувки от мен! И не се притеснявай, сигурна съм, че си чудна свекърва :)
цитирай
2. анонимен - синовете
10.09.2007 13:01
са виновни с техния едипов комплекс скапват толкова много съпругите си и накрая себе си. Винаги се обръщах към родителите му с 'майко/татко', никога не съм им правела физиономии и церемонии. но те все бяха недоверчиви, все ме пробваха; но изобщо не съм влизала аз в схемите на тяхното семейство, все бях заплаха за тях, защото бяха злобни, коварни и подли, и знаеха, че дават на другите повод да им желаят злото. синът им чрпеше енергия от конфликта между мен и техните; и нито веднъж не им каза нищо положително за мен, защото все се чувстваше, че съм по-добрата и нямам нужда той да застава до мен. Как нечовешки ме наклеветиха, колко съм искала да проумея защо постъпват така омразно, но не можах да ги намразя. просто ги напускам, т.е. свекървата посъветва сина си да ме напусне, защото аз съм му вредяла. и лиши внука си от нормално семейство.
цитирай
3. alison - Да ,синовете,да!
10.09.2007 21:33
Но тъй като , и аз не съм вече в първа младост,мога да кажа ,че тоя въпрос е също , толкова двусмислен ,както оня прословут въпрос за "кокошката и яйцето"-кое е било първо!?
Защото всички малки момченца майки(жени !?)ги раждат и възпитават!?
Защо майките така много държат синовете им да бъдат винаги подвластни на тяхната майчина обич и закрила!?
Не мога да проумея ЗАЩО ,ПО ДЯВОЛИТЕ ,ТРЯБВА МОЯТ СИН ДА ДЕЛИ ВНИМАНИЕ И ОБИЧ МЕЖДУ МЕН ,ЖЕНА И ДЕЦА!?!?!?!?
ТА ,АЗ -МАЙКАТА ,АКО ИСКАМ НЕГОВОТО ЩАСТИЕ И СПОКОЙСТВИЕ,ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ГО НАБЛЮДАВАМ ,И БЕЗ ДА СЕ ВРА ПОСТОЯННО В НЕГОВИЯ ЖИВОТ!?!?!?
Де да знам,понякога си мисля ,че ме мързи!?
Защото обратното изисква огромни усилия!
Ами ,живейте си ,старите ,спокойно живота,ако искат младите помощ-дайте я ,ако не-просто се радвайте !
Естествено ,тук говорим за млади свекърви ,които кипят от енергия , а не за стари ,грохнали баби,които имат нужда от болногледачи!
цитирай
4. анонимен - благодаря за разбирането
11.09.2007 16:15
има ги такива, разбира се, които държат да властват на всяка цена, защото им липсва самочувствие и никъде другаде вече като не минават номерата им, смятат, че снахата поне трябва да се подчинява. но няма с какво да ме държи, не завися от нея, и от това най-много ги заболя. грижеха се за собственото си самолюбие; но синът е виновен пак, няма виновни за това, че не можа да понесе щастието си. и как наистина като всъщност няма заслуги за него
цитирай
5. alison - да понесеш щастието си
12.09.2007 06:47
Наистина,как да понесеш щастието си...
Много ми хареса това!:))))))))
Когато не си го изстрадал ,а са ти го поднесли !?
Жал да ти стане за такива глупави мъже!
цитирай
6. darkanion - м,
16.09.2007 10:39
чудя се кво да напиша. нямам думи. чудя се...
цитирай
7. анонимен - Празни обещания?
17.09.2007 07:08
Нали обеща да си оправиш правописа още същата вечер... :-(
цитирай
8. alison - хи,хи!
17.09.2007 23:19
Още се хващат на въдицата!?
.....
Истината е ,че май се опитах...не помня вече...
Що ,не се ли получи!?
Айде ,другия път ,няма да обещавам.
цитирай
9. buket - сложна работа
03.10.2007 20:16
Кой крив, кой прав...
При мен беше така:- още в началото майка ми не одобри жена ми. Започна като начало с леки намеци срещу нея, които след като не приемах прерастнаха в сериозен зблъсък. И така почти цял живот. Не го пожелавам на никого. Какво направих аз? Застанах твърдо на страната на жена си. Трудно ни беше, помощ от страна на майка ми нямаше, но се справихме.
Преживява се.
цитирай
10. smile4tonight - ***
10.02.2008 16:44
Май не е лесно да живееш близо до родителите на единя или на другия. Малко се получава като "Вскички обичат Реймънд". Вярно, че бебите и дядовците се справят отлично с внуците, но май май предпочитам като ми дойде времето... Да съм си самостоятелна и да не са прекалено близо и често у дома ;)
цитирай
11. alison - Да
10.02.2008 17:12
Дай на децата си ,каквото и когато го искат....при положение ,че го имаш и го можеш...
Всяко навлизане в "чужди " територии носи известен риск..ха,ха ,да не бъдеш разбран правилно...
цитирай
12. анонимен - вече 15 години
24.09.2009 12:46
живея при свекърва. Но тя от самото начало не ме прие. Винаги се меси в живота ни, сварвала ни е много пъти в "гимнастически" упражнения със сина й, но не й пука. ЗАЩОТО СИ Е В ТЯХ!
Предстои ни до година-две да се преместим в самостоятелно жилище. Отсега ми е заявила, че няма да пусне синчето да дойде да живее с нас. Винаги ми натяква, че гледа МОИТЕ деца. Сякаш аз като се омъжих за скъпоценния й син, си отидох с двете деца....
Не знам, и на мен ми предстои да стана свекърва някой ден /ако доживея/, но все си мисля, че няма да съм като моята....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alison
Категория: Други
Прочетен: 123544
Постинги: 18
Коментари: 95
Гласове: 1058
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031